COPD : een leidraad voor de praktijk - In 't Veen, Hans, ....-; Chavannes, Niels H., ....- (Houten : Springer Media, 2014)
Dit boek geeft een actueel overzicht van de pathofysiologie, de diagnostiek en de hedendaagse behandeling van COPD. Zodra de diagnose COPD is gesteld, zijn er diverse geneesmiddelen en andere behandelmethoden beschikbaar om de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren. Zeker als de behandeling van COPD nadrukkelijker in de eerste lijn zal plaatsvinden, is het van belang dat de huisarts en praktijkondersteuner op de hoogte zijn van de laatste inzichten ten aanzien van COPD. Dit boek biedt een dergelijk overzicht, waarbij ook ingegaan wordt op de nieuwe trends in de transmurale zorg.
Keywords: COPD -- Diagnostiek; COPD: behandelingen