En... wat ging er door je heen? : ontwikkeling van de Nederlandse sportjournalistiek - Van de Brink, Cors, ....-; Klippus, Hans, ....- (Bilthoven : Ronde Tafel, 2015)
De sportjournalistiek van ruim honderd jaar geleden is onvergelijkbaar met de dynamiek die het vak tegenwoordig kenmerkt. Onder invloed van de groei van de sport, de oprukkende media én de commercie, is het beroep van sportjournalist niet meer uit onze samenleving weg te denken. Maar welke kijk heeft de beroepsgroep zelf op zijn functioneren? Welke ontwikkelingen en ervaringen hebben het metier zijn huidige status gegeven? Is de sportjournalisitiek te verweven met de commercie? En hoe wordt er geanticipeerd op de laatste aanwinst, de sociale media? En... wat ging er door je heen? beschrijft de ontwikkeling van de Nederlandse sportjournalistiek vanaf haar ontstaan. Bekende sportjournalisten van radio en televisie, hoofdredacteuren van kranten en tijdschriften, sportfotografen, persvoorlichters en andere betrokkenen, vertellen vanuit verschillende invalshoeken over hun vakgebied. Om een zo volledig mogelijk beeld te geven van de sportjournalistiek, delen topsporters en vedetten hun praktijkervaringen met de media. Wie dit boek leest, krijgt een kijkje achter de schermen van een tot ieders verbeelding sprekende beroepsgroep.
Keywords: Journalistiek -- Nederland