Anatomie en fysiologie van de mens - Grégoire, Ludo, ....-; Van Straaten-Huygen, Agnes Th., 1954-; Trompert, Rogier, ....- (Amersfoort : ThiemeMeulenhoff, 2015)
De uitgave Anatomie en fysiologie van mens bespreekt de bouw en functie van het menselijk lichaam. Belangrijk doel is meer inzicht te krijgen in de mens als totaliteit. Anatomie en fysiologie van de mens is opgebouwd uit drie delen: Fundament, Orgaanstelsels en Levensloop. Dankzij deze praktische indeling, toegankelijk taalgebruik en aansprekende illustraties is het een boek waarmee je prettig studeert én een betrouwbaar naslagwerk in de beroepspraktijk. Nieuw in de 4e editie: De 4e editie van Anatomie en fysiologie van de mens is aanzienlijk vernieuwd. De inhoud, opbouw het en beeldmateriaal zijn vernieuwd. Daarnaast is de samenhang tussen het boek en de website verduidelijkt en verbeterd. De terminologie is geactualiseerd en aangepast aan de 12e druk van het Pinkhof Geneeskundig woordenboek. Er zijn nieuwe inzichten in verwerkt, bijvoorbeeld met betrekking tot bloedstolling, nierwerking en spierfysiologie. Verder is er extra materiaal toegevoegd zoals leerdoelen, uitgebreide samenvattingen en casuïstiek.
Keywords: Anatomie; Fysiologie