Essentiële luistervaardigheden voor docenten : wat te zeggen wanneer je niet weet wat je moet zeggen - Luxmoore, Nick, ....- (Tielt : LannooCampus, 2015)
"In dit deel uit de serie ‘de inspirerende leraar' staat luisteren centraal. De auteur, zelf jarenlang werkzaam in het onderwijs, beschrijft 1001 momenten uit de onderwijspraktijk waarin luisteren centraal staat. Hieruit blijkt dat steeds een beroep wordt gedaan op andere competenties en dat goed luisteren belangrijk is voor een goed vervolg. De kernen uit zijn voorbeelden (wat als iemand advies vraagt, wat als iemand boos is, hoe zit het met vertrouwelijkheid, hoe ga ik het gesprek aan met iemand die boos/depressief/koppig etc.) zijn steeds gedrukt in een wat vreemd aandoende typemachineletter, maar zijn ook achterin bijeengebracht als aandachtspunten. De doelgroep, medewerkers uit het onderwijs, zullen de voorbeelden zeker herkennen en krijgen veel handvatten om hun vaardigheden op dit terrein te verbeteren. De teksten zijn eenvoudig en zeer toegankelijk. Verzorgde en nuttige uitgave in deze serie over snel toepasbare praktische vaardigheden voor docenten, geschreven door onderwijsprofessionals." Marc Steenaart © NBD Biblion
Keywords: Sociale vaardigheden -- Leraren