Hoe coach ik mijn team? en het team zichzelf! : inspirerend naslagwerk met veel praktische tips - Crasborn, Joost, ....- (Zaltbommel : Thema, uitgeverij van Schouten & Nelissen, 2015)
Dit mooi vormgegeven boek gaat over teamgedrag. Centraal staat de vraag hoe men de prestaties van een team en mensen kan optimaliseren door de competenties van het team (zoals het zelflerend, zelfsturend en zelfoplossend vermogen) te versterken. Het boek dat tal van nuttige voorbeelden en praktijktips bevat, is vooral bedoeld voor leidinggevenden die de resultaten van hun team willen verbeteren. Ieder hoofdstuk bevat denk- en doe-opdrachten die de praktische waarde van het boek onderstrepen. De auteur, een ervaren coach en senior trainer, heeft meer succesvolle boeken op zijn naam staan. In het kwalitatief hoogwaardige boek wordt op heldere wijze ingegaan op de gedachte dat samenwerken met name tot resultaten leidt als de samenwerking vanuit ambities en gemeenschappelijke waarden gebeurt, en dus niet louter omdat samenwerking moet. Het boek behandelt daarom onder meer hoe een leidinggevende 'verbindingen' met en binnen zijn team kan leggen. Het boek bevat een nuttige literatuurlijst, handig voor verdere studie. Met een literatuurlijst. © NBD Biblion - Mr. P.C. van Schelven
Keywords: Leidinggeven