Ontdek je sterke punten : een revolutionair programma om unieke talenten te ontwikkelen - Buckingham, Marcus, ....-; Clifton, Donald O., ....- (Houten : Spectrum, 2015)
Veel mensen zijn zich niet bewust van hun sterke punten en hun talenten. Daardoor benutten zij niet voldoende alle mogelijkheden die zij in zich hebben. Dit boek geeft de lezer middels deelname aan de zogenoemde 'StrengthsFinder' inzicht in zijn sterke punten. Van vierendertig geselecteerde thema's wordt, na invulling van de test, aangegeven welke de top-vijf voor de betrokkene zijn. Vervolgens wordt ingegaan op hoe je met deze sterke punten om kunt gaan; de nadruk ligt daarbij op het cultiveren ervan. Tot slot wordt beschreven hoe een organisatie op basis van de sterke punten van de medewerkers kan worden opgebouwd. Een voor vele mensen praktisch boek dat hen inzicht kan geven in hun talenten. Voor het management van organisaties geeft het een andere kijk op het omgaan met alle persoonlijke talenten bij de medewerkers. © NBD Biblion
Keywords: Personeelsmanagement