Superschool : het succesverhaal van een bevlogen schooldirecteur - van 't Zelfde, Eric, ....- (Amsterdam : Prometheus, 2016)
In dit aangrijpende egodocument beschrijft de auteur, inmiddels een nationaal bekende directeur uit het voorgezet onderwijs, volgens de ondertitel zijn 'succesverhaal van een bevlogen schooldirecteur'. Maar is dit wel zo'n succesverhaal? De schoolpraktijk in het voortgezet onderwijs op Rotterdam-Zuid, die bedreigend en ronduit schokkend is en waarbij ideaal en ambitie zo keihard botsen met beleid (bestuur en politiek) en praktijk, lijkt alleen verliezers te kennen. Het echte verhaal gaat dan ook verder dan de tekst van dit boek. Het boek kent een narcistische toonzetting, met veel uitwijdingen over het privéleven van de auteur, maar wie daar doorheen weet te prikken, leest een spannend boek over hoe de carrière van de hardwerkende directeur zich ontwikkelt in samenhang met zijn visie op school, leerlingen, collega's, beleid en politiek. Maar die visie en enorme daadkracht had ook een keerzijde voor betrokkenen. Niettemin een heel waardevol boek, waarin de noodklok wordt geluid over de staat van het onderwijs in een multiculturele wijk. Verplichte kost voor iedereen die bij het onderwijs betrokken is, met name politiek en bestuur. © NBD Biblion - Drs. A. Schipper MA
Aangrijpend verhaal van een daadkrachtige directeur over de schokkende situatie van het voortgezet onderwijs in Rotterdam-Zuid, waarin ideaal en ambitie botsen met beleid en harde werkelijkheid.
Keywords: Onderwijsbeleid -- Nederland