Mythes in de sport 1 : over conditie, melkzuur en gezondheid - Burgerhout, Wim G., ....- (Rotterdam : 2010 Uitgevers, 2011)
Is sporten goed voor je gezondheid? Is melkzuur slecht voor je inspanningsvermogen? Zit vermoeidheid tussen je oren? Kun je wedstrijdprestaties voorspellen aan de hand van de maximale zuurstofopname? In de wereld van sport en gezondheid zijn veel ideeën in omloop waarvan het waarheidsgehalte dubieus is. Fysioloog Wim Burgerhout probeert feit en fictie van elkaar te scheiden. Hij laat zien hoe mythes rond het fenomeen inspanning zijn ontstaan en hoe je deze kunt ontmaskeren. Mythes in de sport 1. Over conditie, melkzuur en gezondheid is een boek dat studenten en professionals in sport en gezondheidszorg aan het denken wil zetten.
Doelgroep: Met name geschikt voor Hbo-opleidingen in de sport en de (paramedische) gezondheidszorg en voor praktiserende (sport) fysiotherapeuten, docenten bewegingsonderwijs en duursporttrainers
Keywords: Sportfysiologie