Contentmarketing in 60 minuten - Postma, Carlijn, ....- (Zaltbommel : Haystack, 2014)
Contentmarketing is het verkrijgen van bekendheid voor je bedrijf of product door via internet informatie te bieden. Dit dient betekenisvolle informatie te zijn, gericht op een duidelijke doelgroep die ertoe tot actie wordt geleid. Veel gebruikt platformen daarvoor zijn: Twitter, Facebook, LinkeIn, YouTube, Google+ en Printerest. De boodschap van de informatie dient goed bepaald te worden, evenals het te bereiken doel. Volgens dit boekje kunnen commerciële orgaisaties niet meer zonder en is dit de opvolger van de klassieke marketing die zich richt op reclame en promoties. Met een zesstappen-aanpak kan elke organisatie dit toepassen of als ze het al doen, verbeteren. Essentieel is dat de informatie voor de doelgroep waardevol is en op journalistieke wijze wordt geschreven. Het creëren van content vereist inzicht en de distributie een goede planning en regie. De schrijfster is directeur van twee contentmarketingbureaus. Gericht op marketeers in organisaties die contentmarketing willen of moeten toepassen of hun aanpak ervan willen verbeteren. Pocketuitgave; normale druk. © NBD Biblion - K.W. Sijtsma
Keywords: Klantvriendelijkheid