Praten met ouders : basisgids voor elke leerkracht, zorgcoördinator, opvoeder en leerlingenbegeleider - Prenen, Rik, ....-; Wysmans, Maurits, ....- (Leuven : Lannoo Campus, 2015)
Handleiding voor het doelgericht voeren van gesprekken met ouders. Het is geschreven voor professionals, zoals leerkrachten, zorgcoördinatoren, medewerkers in de kinderopvang en leerlingbegeleiders. De auteurs pleiten voor een manier van communiceren die niet gebaseerd is op het in hun ogen verouderde 'deskundigheidsmodel' waarbij professionals hun oplossing aan ouders willen 'verkopen', maar op een manier waarbij ervaringen, verklaringen, betekenisgeving en perspectief centraal staan. Met als doel dat er samenwerking en overeenstemming is. In dit boek geven ze inzicht in processen die ontstaan tijdens communicatie, ook de meer 'verborgen' en non-verbale processen. Ze doen dit ook door middel van veel voorbeelddialogen. De auteurs zijn respectievelijk geschoold als therapeut en communicatiedeskundige en werken onder meer aan de Katholieke Universiteit van Leuven in België. © NBD Biblion - Jannetta van der Zee
Keywords: Leerlingvolgsysteem