Omgaan met ouders : hoe het gesprek voeren : een gids voor leraren - Ryckaert, Leen, ....- (Tielt : Lannoo Campus, 2015)
De derde herziene druk van een handboek voor leerkrachten over gespreksvoering met ouders. Goede communicatie tussen school en ouders is van groot belang voor een optimale ontwikkeling van kinderen. Zeker als er problemen zijn. Goede communicatiekanalen, voldoende conflicthanteringsvaardigheden bij leerkrachten en voldoende kennis over het communicatieproces zijn daarbij cruciaal. Dit boek biedt duidelijke handvatten in de fasering van een gesprek, omgang met agressie en frustratie en inzicht in verstorende factoren in communicatie. Daarnaast is er ook aandacht voor het eigen proces van de leerkracht. Voorbeelden verrijken de tekst. Hoewel geschreven vanuit de Vlaamse situatie ook voor Nederlandse leerkrachten een herkenbaar en bruikbaar boek. © NBD Biblion - A. Jong
Keywords: Ouderparticipatie -- Onderwijs