Het sportkookboek : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding - Scheirlynck, Stephanie, ....-; Verdurme, Heikki, ....- (Tielt : Lannoo, 2015)
Kookboek ter ondersteuning van zowel de professionele als recreatieve sporter m/v. De eerste hoofdstukken beschrijven de belangrijkste voedingsstoffen voor het lichaam. Wat er gebeurt tijdens sport-activiteiten zoals vochtverbruik, spierkrampen, koolhydraatstapelingen en de invloed van glutenvrije en vegetarische sportvoeding. Dan volgen de recepten hoofdstuksgewijs ingedeeld naar bewegingsintensiteit: van recepten voor een rustdag, een rustige trainingsdag, een dag met krachttraining, een wedstrijddag en tot slot voeding tijdens en na de inspanning. Elk hoofdstuk begint met enkele kenmerken van zo'n dag en wordt gevolgd door recepten voor het ontbijt, tussendoor, lunch en diner. De recepten zijn aangepast aan de bewegingsintensiteit van de dag. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en dermate divers van samenstelling dat elke sporter zijn/haar specifieke en vooral smakelijke maaltijd kan nuttigen; de ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Fraai uitgevoerd boekwerk met paginagrote kleurenfoto's van de gerechten, een boek dat voor een ieder die met zijn voeding zijn lichamelijke activiteiten wil ondersteunen een aanrader is. © NBD Biblion - Beitj van Ek
Keywords: Sport en voeding