Heldenmerk - Van der Stighelen, Guillaume, 1955- (Tielt : Lannoo Campus, 2015)
Dit boek gaat over hoe merken bekend of onsterfelijk kunnen worden. De auteur is een bekend columnist van de Gazet van Antwerpen, De Morgen en Knack. Hij was mede-oprichter van een reclamebureau. Hij is nu niet meer actief in deze sector. De auteur trekt een parallel tussen merken en helden en toont hoe iemand verheven wordt tot held. Door een goed verhaal, mensen die er belang bij hebben om het door te vertellen en een maatschappelijk belang. Zijn filosofische en historische benadering maakt het boek extra verfrissend. Het heeft een prettige bladspiegel en genoeg illustraties. Met een lekkere Vlaamse touch geschreven. Het is geschikt voor marketeers, communicatiemensen en ondernemers die verder kijken dan hun neus lang is en maatschappelijke facetten meewegen in hun marketingbeleid. Dit meer beschouwende boek is een voortreffelijke aanvulling op bestaande marketingliteratuur, zoals bijvoorbeeld 'Positioneren' (2011) van Rik Riezebos en Jaap van der Grinten. Dat is een handleiding voor het positioneren van zowel producten als organisaties en personen. © NBD Biblion - Louis Smit
Met een voorwoord van Wouter Torfs
Keywords: Reclame