Passend onderwijzen : pedagogisch vakmanschap in de klas - Mol, Peter, ....- (Tielt : Lannoo Campus, 2015)
In de reeks ‘De inspirerende leraar' wordt het zoeklicht gericht op passend onderwijzen, met pedagogisch vakmanschap in de klas als belangrijk(st)e basis. Een boek boordevol praktijkvoorbeelden voor leraren. De pedagogische relatie tussen leerling en leerkracht vormt het beginpunt in het proces van geïnspireerd onderwijs verzorgen, dat met nadruk mede wordt bepaald door de actieve inbreng van beiden en de wijze waarop dat gebeurt. In dit boek geen getheoretiseer waar dit niet nodig is: een aantal basale elementen krijgen hun plek, waarbij het telkens draait om professionele attitude, betrokkenheid, de ander serieus nemen, waken voor zéker weten en etikettenplakkerij en basisvoorwaarden voor vakmanschap. De informatie is herkenbaar en toegankelijk en vormt in zijn gevarieerdheid, voor iedereen die met kinderen werkt (thuis, op school), een cadeau uit de schatkist van professionele levenservaring. Van de hand van een bevlogen onderwijscollega, met kennis van gedrag en gedragsverandering. Onderwijzen doe je samen: leerling – ouder – leerkracht – collega. Met mooi voorwoord en goede literatuurverwijzingen. Aantrekkelijk deel uit een aantrekkelijke reeks. © NBD Biblion - Mart Seerden
Praktisch opgezet boek over pedagogisch vakmanschap
Keywords: Leraren -- Bijscholing