Dit is ADHD : alles over de kenmerken, diagnose, behandeling en aanpak thuis en op school - Buitelaar, Jan, ....-; Paternotte, Arga, ....- (Tielt : Lannoo, 2013)
ADHD is een hot item bij veel scholen en staat volop in de belangstelling. Deze oorspronkelijk Engelse afkorting kan in ons taalgebied worden vertaald als 'Alle Dagen Heel Druk'. Bovengemiddelde drukke kinderen die moeite hebben met zich te concentreren en vaak heel impulsief en zonder nadenken reageren op prikkels uit de omgeving. Hun grote energie sloopt niet zelden ouders, gezin en leerkrachten. Als kinder- en jeugdpsychiater en internationaal deskundige beschrijft de auteur in deze geheel herziene uitgave van 'Het is ADHD' (2005)* en in een begrijpelijke taal de laatste wetenschappelijke inzichten omtrent diagnose en behandeling van deze kinderen. Hij bespreekt de effecten van medicatie en therapieën voor het kind, zijn ouders, leerkracht en medeleerlingen. Een duidelijke aanwinst voor veel ouders en professionele hulpverleners. © NBD Biblion - Drs. L. Leclercq
Eerder verschenen o.d.t.: Het is ADHD : alles over de kenmerken, diagnose, behandeling en aanpak thuis en op school
Keywords: ADHD -- Kinderen