Kinderen met autisme veilig online - Lonie, Nicola, ....- (Tielt : Lannoo Campus, 2015)
Kinderen met autisme zijn vaak kwetsbaar voor online ervaringen. Vaak zijn ze zeer geïnteresseerd in de computerwereld en haar vele mogelijkheden, maar niet altijd in staat om zich afdoende te beschermen tegen de inherente gevaren. In deze Nederlandse vertaling en bewerking van dit oorspronkelijk Amerikaanse boek worden talrijke praktische tips gegeven om dit goed in te kaderen. De tekst wordt regelmatig onderbroken door grijze kaders met 'waargebeurde verhalen' en is geïllustreerd met enkele figuren en tekeningen in zwart-wit. Met een lijstje van websites en Nederlandstalige boeken en een overzicht van enkele hulpverlenende instanties. Het boek is het vijftiende deel in de reeks 'Kinderpsychologie in praktijk'. Bestemd voor ouders van kinderen en jongeren en voor leerkrachten. © NBD Biblion - Drs. L. Leclercq
Praktische gids voor ouders en leerkrachten van kinderen en jongeren met autisme om het computergebruik veilig te houden.
Keywords: Autisme; Kinderen en internet