De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen - Griffiths, Andy, ....-; Denton, Terry, ....-; Van de Vendel, Edward, 1964- (Tielt : Lannoo, 2015)
In dit vierde deel van ‘De waanzinnige boomhut' zijn er 13 nieuwe verdiepingen geplaatst op de bestaande 39. Nieuw zijn onder meer: de meloenensmijtruimte, de kettingzaagjongleerverdieping en een renbaan voor hobbelpaarden. Gelukkig is er ook een ultramodern detectivebureau, want de uitgever van de boeken van Andy en Terry, Meneer Grootneus, is vermist. Ze gaan op zoek en ontdekken dat de vermissing te maken heeft met het door Groente Geertje geschreven boek over de smakeloosheid van groente. De groenten zijn uit op wraak. Net als in de vorige boeken* hebben we te maken met een actierijk verhaal waarin de gebeurtenissen in razend tempo over elkaar heen buitelen. Het vrij omvangrijke boek bevat relatief weinig tekst. De symbiose tekst-illustraties is zonder meer geslaagd. Op de talloze kriebelige pentekeningen is ontzettend veel te zien. Kolderieke graphic novel-achtige serie die goed in de smaak valt bij een grote groep lezers. Goed vertaald met originele neologismen en vernieuwende samenstellingen. Begin 2016 wordt de boomhut opnieuw uitgebreid met 13 verdiepingen. Vanaf ca. 9 jaar. © NBD Biblion - Ton Jansen
Meneer Grootneus, de uitgever van de boeken van Andy en Terry, is vermist. Gelukkig bevat hun waanzinnige boomhut sinds kort een detectivebureau! Met stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar. - vertaald ddor Edward van de Vendel
Doelgroep: Lager onderwijs
Keywords: Boomhutten