Wat, waar, wanneer in de wereld : de geschiedenis zoals je die nooit eerder zag. (Lannoo : Tielt, 2015)
Volg de Zijderoute van China naar de Middellandse Zee, de Vikingschepen naar Noord-Amerika, de goudkoortstrek en Napoleon op zijn veldtochten. Dit grote, stevige boek bevat 67 historische 3D-kaarten van de wereld of een deel ervan, waarop belangrijke gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis visueel zichtbaar zijn gemaakt. Het boek is ingedeeld in vier delen: de antieke wereld, middeleeuwen, moderne tijd, 20e en 21e eeuw. De kaarten beslaan een dubbele pagina; verspreiding, trek, vindplaatsen en locaties zijn goed te volgen. De bloeitijd van oude beschavingen, veroveringen en oorlogen, ontdekkingsreizen en uitvindingen, handel en vooruitgang worden met kleuren, pijlen, tekens en kleine afbeeldingen aangegeven. Gebruik van de bijbehorende legenda's is noodzakelijk. De bladspiegel is druk, maar het visuele aspect zorgt voor een snel overzicht en dynamiek. Er zijn duidelijke titels, korte basisteksten in een groot lettertype, vetgedrukte kopjes met aanvullende informatie, kleurvlakken met weetjes, grote aandacht trekkende citaten en kleine kleurenfoto's. Met een register en een staatkundige en natuurkundige wereldkaart op de schutbladen. Eerder verscheen 'Wie wat waar in de wereld: visuele atlas van de aarde*. Bijzondere historische kijk- en leesatlas. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar. © NBD Biblion - S.E. van Zonneveld
Waar stonden in de middeleeuwen de grootste kastelen? Hoe liep de Zijderoute? Volg op 65 kaarten de belangrijkste gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, vanaf de ijstijd tot nu. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.
Leeftijd: vanaf ca. 11 t/m 14 jaar
Keywords: Geschiedenis -- Secundair onderwijs