De pabotoets aardrijkskunde haal je zo - de Bas, Jan, 1964- (Bussum : Coutinho, 2015)
Wil je aan de pabo gaan studeren, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen, dan is het verplicht om de landelijke toelatingstoets aardrijkskunde te halen. Deze toets test je kennis en vaardigheden van dit schoolvak op havo 3/vmbo-T 4 niveau. De pabotoets aardrijkskunde haal je zo is een gedegen oefenbron waarmee je kan op een positief toetsresultaat aanzienlijk vergroot, zo blijkt uit de praktijk. De pabotoets aardrijkskunde haal je zo onderscheidt zich van andere aangeboden leermiddelen door direct in te zetten op het oefenen met de grote hoeveelheid vereiste leerinhouden (kernthema's). Het boek bevat vierhonderd oefenvragen met antwoorden en uitleg van begrippen. Het grote voordeel is dat je op deze manier efficiënt en effectief per (deel)kernthema aan de slag kunt met de kennis die je nog moet bijspijkeren. Deze grondig geactualiseerde tweede druk sluit helemaal aan op de nieuwe toelatingseisen die vanaf het studiejaar 2015/2016 voor de pabo gelden.
Doelgroep: De pabotoets aardrijkskunde haal je zo is geschikt voor aankomende pabostudenten en voor pabostudenten die hun kennis willen bijspijkeren ter voorbereiding op de kennisbasistoets.
Keywords: Aardrijkskunde -- Basisonderwijs