Ik leer een woord : woordenschatspeel-, leer- en voorleesboek voor jonge kinderen - Borgers, Marja, ....- (Antwerpen/Apeldoorn : Garant, 2015)
Woorden leren is leuk! Dat is de insteek van dit woordenschatspeel-, leer- en voorleesboek. Van woorden kun je genieten. Je kunt naar de klanken in woorden luisteren. Je kunt woorden proeven op je tong. Je kunt ze vangen in een gedicht of een lied. Je kunt woorden uitspreken en combineren met andere woorden. Zo kun je van losse woorden hele zinnen maken en vervolgens verhalen. Met woorden kun je ook spelen. Je kunt ze verzamelen, combineren en in een doosje doen of op een lijstje zetten. Met woorden kun je lachen en grappen of raadsels maken. Je kunt van het woordleren een wedstrijd maken. En het mooie is, hoe meer woorden je leert, hoe makkelijker het wordt! Kortom, met dit boek wordt woordleren een feest. Dit woordenschatspeel-, leer- en voorleesboek biedt leerkrachten, logopedisten en ouders van jonge kinderen een bron van mogeljkheden om het woordleren op de kaart te zetten. Over de auteur Marja Borgers promoveerde op een onderzoek naar de ontwikkeling van pragmatische taalvaardigheden bij Nederlandstalige kinderen. Ze werkt als taaladviseur en als docent logopedie op gebied van taalontwikkeling en taalontwikkelingsstoornissen.
Keywords: Woordenschat