Iedereen competent : handboek voor competentie- en talentmanagement - Van Beirendonck, Lou (Lodewijk Constant), 1960- (Leuven : LannooCampus, 2013)
Maak je organisatie klaar voor de uitdagingen van de arbeidsmarkt;;;Competentie- en talentmanagement geïntegreerd in één vernieuwde methode Competentiemanagement is definitief doorgebroken en talentmanagement is hot. Niet alleen in bedrijven, maar ook in het onderwijs, de welzijnssector, de ziekenhuizen, de overheidssector, enz. Iedereen competent toont hoe competentie- en talentmanagement zinvol worden geïntegreerd. Het combineert het perspectief van de organisatie (blauw) met dat van medewerkers (rood). De combinatie, Paars Management, typeert zich door een dialoogmodel met verstrekkende consequenties op het vlak van beoordeling, ontwikkeling en het geven van feedback. Dit alles wordt gekaderd binnen een context van duurzaam human resources management. Dit handboek voor competentie- en talentmanagement is geschreven voor HR-managers, -specialisten, studenten HR, en voor iedereen die er beroepshalve mee te maken heeft.
Keywords: Competentiemanagement; Competenties; Talentmanagement