Basisboek duurzame ontwikkeling - Roorda, Niko, ....- (Groningen : Noordhoff, 2015)
Asisboek Duurzame Ontwikkeling biedt je een brede introductie op duurzame ontwikkeling, een onderwerp dat in onze moderne samenleving van eminent belang is geworden. Het is dan ook geen wonder dat werkgevers - bedrijven, overheden scholen, zorginstellingen - vragen om professionals op allerlei terreinen die weet hebben van duurzame ontwikkeling en er iets mee kunnen doen. Nieuw in deze editie zijn hoofdstukken over klimaat en energie en duurzaam ondernemen. Bovendien is alle informatie, waaronder die in tabellen en grafieken, volledig geactualiseerd. Het Basisboek Duurzame Ontwikkeling is gericht op studenten van het Hoger onderwijs van alle disciplines: onder meer technische, economische, sociale, groene, leraren- en kunstopleidingen. Het beschrijft duurzame ontwikkeling op een evenwichtige manier, rekening houdend met people, planet en profit / prosperity: mensen, natuur en milieu en welvaart en economie. En bovendien in evenwicht met betrekking tot 'plaats' en 'tijd', dat wil zeggen met oog voor de mondiale kant van duurzame ontwikkeling en voor de toekomstaspecten ervan. Dit boek is zeer toegankelijk. Door het bestuderen van de tekst bouw je een intuïtief gevoel op voor duurzame ontwikkeling. De vele praktijkcases en tussenvragen brengen het thema dicht bij je eigen beleving.
Keywords: Duurzaam ondernemen; Duurzame ontwikkeling; Energie; Klimaat