Projectaanpak in zes stappen : P6-methode - Grit, Roel, 1954- (Groningen : Noordhoff, 2012)
Projectaanpak in zes stappen is een laagdrempelige methode om projecten succesvol aan te pakken. De methode richt zich op de voorbereiding, uitvoering en afhandeling van projecten en is te gebruiken door zowel projectleiders als opdrachtgevers, projectleden en andere betrokkenen. Het boek is bedoeld voor bedrijven, overheden en instellingen die projectmatig willen werken en biedt je daarnaast in het hoger onderwijs de kaders om projectmanagement te begrijpen en toe te passen. Projectaanpak in zes stappen behandelt de gehele levenscyclus van een project. Na een oriëntatie op het aanpakken van projecten (stap 0) is het boek opgebouwd uit de volgende stappen: Opstarten van het project (Stap 1) Inrichten van het project (Stap 2) Maken van het Plan van aanpak (Stap 3) Uitvoeren van het project (Stap 4) Opleveren van het projectresultaat (Stap 5) Afsluiten van het project (Stap 6) Het handzame stappenplan is snel en direct toe te passen en biedt een alternatief voor zware projectmanagementmethoden als ‘PRINCE2'. In het tweede deel van het boek zijn diverse vaardigheden voor projectmatig werken opgenomen die bij verschillende stappen worden gebruikt, zoals plannen met de computer, timemanagement, presenteren, vergaderen en maken van beslisdocumenten.
Keywords: Projectmanagement; Projecten