PortaVoces : basisuitspraak Spaans - Buyse, Kris, 1968- (Leuven : Acco, 2015)
In het vreemdetalenonderwijs lijkt de uitspraakcomponent vaak bijkomstig te zijn, terwijl het leerproces er eigenlijk mee zou moeten beginnen: het is dé manier om het vertrouwen en vooral het respect te winnen van je Spaanstalige gesprekspartner. Een slechte, onverzorgde en/of “verdachte” uitspraak getuigt meestal van weinig respect voor de taal zelf en ook voor degene die ze als moedertaal spreekt. Basisuitspraak Spaans laat je als Vlaming of Nederlander toe om snel onder begeleiding of op zelfstandige basis de basisuitspraak van het Spaans onder de knie te krijgen.
Keywords: Spaanse taal; Spaanse uitspraak