Saskia en de wolf - Piatti, Virginie, 1976- (Averbode : Averbode, 2015)
In het Land van Verdriet is iedereen droef. Ook Saskia, die op haar eentje in een vervallen kasteel woont, is altijd triest. Wanneer ze op een donkere winteravond een gewonde wolf vindt aan de kasteelpoort, wordt Saskia's leven helemaal dooreengeschud. (thema's: vriendschap, afscheid - AVI: E5)
Met illustraties van Pascal Lemaître - In de 2e graad komt het er vooral op aan vlotter te leren lezen. En dat wordt wel héél leuk met het boekenabonnement Leeskriebel. 9x per jaar krijgt uw kind een mooi leesboek met een boeiend verhaal, geschreven door een bekende jeugdauteur. De boeken zijn mooi geïllustreerd en perfect afgestemd op het leesniveau van uw kind. Ideaal om het lezen te bevorderen! 9 mooie pocketboeken met stevige kaft en illustraties in kleur (28 p.) Verrassende verhalen over thema's die 8-10-jarigen aanspreken Alle soorten verhalen: avontuur, detective... Geschreven door de beste jeugdauteurs: Patrick Lagrou, Jonas Boets... Extra: spelletjes en vragen bij het verhaal
Doelgroep: Tweede graad lager onderwijs
Keywords: Vriendschap