Honger in Homs - Berger, Olga Maria, ....- (Averbode : Averbode, 2015)
Nemats broertje Galal raakt gewond tijdens gevechten in Syrië. Er is geen dokter om naartoe te gaan, er is geen medicatie … Als er niets gebeurt, zal Galal sterven. Nemat besluit binnen te sluipen in een winkelcentrum dat niet meer gebruikt wordt. Misschien is de apotheek nog niet helemaal leeg geroofd en vindt ze iets wat Galal kan helpen. (andere cultuur) (Syrië - oorlog - familie)
Doelgroep: Voor de 3e graad van het basisonderwijs en de 1e graad van het secundair onderwijs
Keywords: Oorlog en vrede