STerK! : welbevinden en sociaal-emotioneel leren binnen jouw school, team en klas - De Ruyck, Lien, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2013)
De term 'STerK' verbindt de woorden School, Team en Klas tot een krachtig geheel. In dit praktijkgericht basisboek leren de schoolpartners samen te werken aan het welbevinden en sociaal-emotioneel leren van de leerling. Het eerste deel gaat in op de basiscomponenten van een sterke school, wat de fundamenten ervan zijn, welke bouwstenen men nodig heeft en de structuur van de verbindingselementen. Hierna komen de eigenschappen van een sterk team van leerkrachten aan de orde, uitgewerkt aan de hand van kernthema's. In het laatste deel wordt een sterke klas beschreven waarbij de groep de troef is. In dit werkboek worden vele concrete tips, praktijkvoorbeelden en stappenplannen gegeven. Goed bruikbaar boek voor onderwijsgevenden in het basis- en voortgezet onderwijs en studenten, dat een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het leef- en leerklimaat in de school. © NBD Biblion - Drs. P.C.B. de Jager
I.s.m. Leefsleutels
Keywords: Onderwijsbeleid -- Hoger onderwijs