Inleiding tot de numerieke wiskunde - Bultheel, Adhemar, ....- (Leuven ; Voorburg : Acco, 2007)
Dit handboek vormt een inleiding tot de numerieke wiskunde voor bachelorstudenten. Aan de hand van eenvoudige numerieke problemen worden belangrijke begrippen en denkpatronen bijgebracht: conditie, stabiliteit, foutenanalyse, efficiëntie, complexiteit, enz. Er wordt verondersteld dat de student vertrouwd is met calculus en lineaire algebra, en noties heeft van programmeren.De volgende onderwerpen komen aan bod: foutenanalyse, stelsels lineaire vergelijkingen, veelterminterpolatie, numerieke differentiatie en integratie, differentiaalvergelijkingen, iteratieve methodes voor niet-lineaire vergelijkingen, stelsels lineaire en niet-lineaire vergelijkingen, veeltermvergelijkingen, eigenwaarden, en optimalisatie in één en meerdere variabelen.De aanpak is gericht op toepassingen maar welke toepassingen het best aan bod komen, hangt van de studentenpopulatie af. De elementaire technieken kunnen gemakkelijk gebruikt worden als bouwstenen in een groter probleem uit een bepaalde toepassingsdiscipline. €2600 €2213als Acco aandeelhouder in winkelmandje Leveren binnen België: 1 à 3 werkdagen Docentexemplaar aanvragen Persexemplaar aanvragen EXTRA'S BIJ DEZE PUBLICATIE Downloads ProductDetails Uitgeverij: ACCO Uitgeverij Publicatiedatum: 13 september 2006 Boek - Softcover Pagina's: 360 ISBN: 9789033462535 Vakdomeinen Wiskunde en statistiek Prijs disclaimer Wat maakt dit boek zo bijzonder?
Keywords: Numerieke wiskunde