Gezondheidspromotie : denk- en doeboek - Ceulemans, Christine, ....- (Antwerpen/Apeldoorn : Garant, 2018)
Deze introductie in de gezondheidspromotie, die theorie combineert met praktijkvoorbeelden, leert hoe gezond gedrag bij individuen en bij doelgroepen te bevorderen. Het streefdoel is doordacht handelen naar patiënten, cliënten en doelgroepen toe. In die optiek wordt er een systematische redenering opgebouwd over leefstijl- of gedragsfactoren en sluit elk hoofdstuk af met enkele ethische beschouwingen en kernwoorden. Bijzondere aandacht gaat naar de invloed van de sociale omgeving op gedrag. Ook worden tools aangereikt om te werken met moeilijk bereikbare doelgroepen. Verder presenteert het boek belangrijke instellingen en organisaties. Als een rode draad wordt de theorie toegepast op drie voorbeelden: valpreventie bij ouderen, gezonde voeding en borstvoeding. Aanvullend zijn ook andere voorbeelden opgenomen. Het boek richt zich in eerste instantie op verpleegkundigen en vroedvrouwen, al dan niet in opleiding, maar is door de ruime benadering ook geschikt voor andere gezondheidswerkers en paramedici.
Keywords: Gezondheidsbeleid