Ga d'r maar uit! : orde en een veilig klimaat op school en in de klas - Lokerse, Marien, ....- (Amsterdam : SWP, 2013)
Er verandert veel in onze wereld. De grenzen lijken onbeperkt. Kennisoverdracht in de school is betrekkelijk geworden. Opvoeden is belangrijk, vooral rond sociale vaardigheden. In de school is de houding van de leraar belangrijk, daaraan besteedt dit boek veel aandacht. Heeft die leraar een richtinggevend motief in zijn handelen? Wat doet hij als het uit de hand loopt? Onze tijd zit vol agressie en in de klas is dat merkbaar. Hoe verwerkt de leraar die verschijnselen? Het boek beschrijft vele mogelijkheden onder het motto: hoe voorkom je agressie en hoe kun je leerlingen helpen om met hun emoties om te gaan? Daarmee bouwt de onderwijzer aan de samenleving én aan de leerling. Veel verschijnselen krijgen aandacht, zoals straffen, strafwerk, hoe krijg je de klas stil, de pauzes, de schoolfeesten etc. Een goed geschreven boek vanuit de praktijk. Van groot belang voor elke docent in het voortgezet onderwijs. De schrijver is docent en trainer en begeleider en is gespecialiseerd in leerlingen met lastig gedrag. In dat kader verzorgt hij na- en bijscholing voor docenten. Een uitvoerige literatuurlijst is opgenomen. © NBD Biblion - Ir. J. Bulens
Praktische adviezen aan leerkrachten in het voortgezet onderwijs voor de omgang met agressie in de klas.