Psychotherapie : van theorie tot praktijk - Van Deth, Ron, 1955- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2014)
Psychotherapie is een handig overzichtswerk voor een ieder die zich meer dan oppervlakkig wil oriënteren op het terrein van de psychotherapie. Het vakgebied van de psychotherapie is een lappendeken van allerlei therapierichtingen. Voor (aspirant)therapeuten is het dan ook een hele klus om door de bomen het bos nog te zien, laat staan dat het lukt om een keuze te maken tussen de gespecialiseerde therapiescholen. Psychotherapie. Van theorie tot praktijk is onmiskenbare webwijzer in het onoverzichtelijke landschap van de moderne psychotherapie. Op heldere en toegankelijke wijze worden de meest gangbare therapiescholen besproken en voorzien van kanttekeningen. De therapiescholen worden op eenvormige wijze behandeld: - ontstaan en ontwikkeling: historische wortels, invloedrijke vertegenwoordigers en belangrijke evolutielijnen - theorie: algemene mensvisie en opvatting (verklaring) van problemen (stoornissen) - therapie: praktische werkwijze en bijzondere strategieën of technieken - beschouwing: een kritische doorlichting (sterke en zwakke punten) van theorie en praktijk.
Keywords: Psychotherapie