Het dierenparadijs van het Jiu Jitsu : trek- en duwspelen Brazilian Jiu Jitsu - Truyen, Dieter, ....- (Gent : Publicatiefonds voor Lichamelijke opvoeding, 2016)
Het Dierenparadijs van het Jiu Jitsu richt zich naar sportbegeleiders in jiu jitsuclubs, studenten lichamelijke opvoeding, leerkrachten in scholen, jeugdanimatoren en andere geïnteresseerden. Er worden geen zuivere technieken behandeld in het boek, wel spe lvormen die afgeleid zijn van de basistechnieken van het Brazilian Jiu Jitsu. “Ik ben van mening dat deze sport alles heeft om kinderen te boeien en dus een mooie toekomst tegemoet gaat. Het Dierenparadijs geeft een nieuwe dynamiek aan het concept ‘trekken en duwen' dat onderwezen wordt en geeft ravotten een plaats op de school.” Dieter Truyen, auteur “Dieter is erin geslaagd om in deze complexe sport te vertalen naar een methode die zowel voor een geoefend vechtsporter als een leek perfect te beg rijpen is en bovendien op een zeer toffe en motiverende manier aan alle leeftijden overgebracht kan worden. Had dit boek jaren geleden bestaan, had mijn generatie misschien toffe vechtsportlessen kunnen krijgen op school en was het begin van mijn carrière als leerkracht LO zonder twijfel veel makkelijker geweest. Dit boek zou een vast onderdeel moeten worden binnen de opleiding van iedere LO - leerkracht en aspirant - vechtsportlesgever!” Wim Deputter. Black Belt Brazilian Jiu Jitsu, Newaza en Regent LO Dit boek kwam tot stand i .s.m. de Vlaamse Ju - Jitsu Federatie en wordt uitgegeven door het Publicatiefonds voor Lichamelijke Opvoeding.
Dierenparadijs ; worstelkoffer ; Jiu Jitsu-acrobatie ; zelfverdediging ; school Jiu Jitsu ; SchoolGrapplingtornooi