Wat kan je van stokstaartjes leren? : interventietechnieken voor oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren - Koeman, Paulina, ....-; Vranken, Sabine, 1969- (Leuven ; Den Haag : Acco, 2015)
De door de Vlaamse auteurs (werkzaam in leerlingenbegeleiding cq. geestelijke gezondheidzorg) beschreven interventietechnieken voor oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren zijn gebaseerd op de psychotherapie. Volgens hen is het oplossingsgerichte model zeer succesvol en ideaal voor het werken met kinderen en jongeren, m.n. vanwege hun leergierigheid. Er worden algemene en specifieke interventietechnieken beschreven, met steeds ook praktijkvoorbeelden daarvan. Het is de bedoeling dat de eigen krachten van de kinderen en jongeren erbij worden betrokken, omdat die hen helpen het roer van hun leven zelf in handen te nemen. De tekeningen en houdingen van o.m. stokstaartjes en de bronnenspin zijn bedoeld om de kinderen te helpen hun verhaal te doen. Bevat een bibliografie en inspirerende illustraties. Niet echt toegankelijk voor leken (taalgebruik / terminologie). Aansprekende lay-out. Vooral gericht op en geschikt voor zorgprofessionals (of gebruik onder begeleiding door hen)! © NBD Biblion
Therapie voor kinderen en jongeren met gedragsproblemen die uitgaat van het benutten van hun eigen mogelijkheden.
Keywords: Gedragsproblemen