Wijs waterwennen : oefenstof - Taets, An, ....-; Plaetinck, Silke, 1981-; Van Puyvelde, Shela, 1986- (Leuven ; Den Haag : Acco, 2015)
Wijs waterwennen staat voor het wennen aan water op een creatieve, brede en doordachte manier. Deze visie wordt gedragen door alle onderwijsinstellingen in Vlaanderen. Met dit boek willen de auteurs waterwennen kaderen binnen de nieuwe leerlijn zwemmen. De aandacht gaat hierbij uit naar de rijke motorische ontwikkeling van het kind (zowel op het droge als in het water) en is gericht op een veilige en speelse sfeer (watersafety). Wijs waterwennen bevat praktische en inhoudelijke richtlijnen voor 3- tot 7-jarigen en richt zich tot LO-leerkrachten, kleuteronderwijzers en beginnende lesgevers waterwennen. De oefenfiches zijn ingedeeld in 3 bouwstenen en 3 vaardigheden. De overzichtelijke lay-out van iedere fiche maakt ze begrijpelijk voor iedereen met of zonder voorkennis van het waterwennen.
Doelgroep: Het boek is voornamelijk gericht op 3- tot 7-jarigen en focust dan ook op het waterwennen. Voor clubs die met Multimove werken, is dit boek zeker een aanrader. Maar ook clubs die los van het Multimove concept ook zelf zwemlessen/training organiseren voor onze jongste atleten, kunnen hier zeker interessante oefeningen en ideeën uit halen. Voor ouders met jonge kinderen kan het boek ook een inspiratiebron zijn om zelf met je kleine spruit het zwembad te verkennen.
Keywords: Zwemmen -- Didactiek