Moeilijke letters lezen : oefenbladen dyslexie - Vleeschouwer, Betty, ....- (Leuven ; Den Haag : Acco, 2012)
De auteur heeft succesvolle oefeningen verzameld voor de begeleiding van kinderen met ernstige dyslexie. Deze oefenbladen kunnen begeleiders inzetten om op een speelse manier lastige paren van leesletters te oefenen zoals b en d, i en I. De oefeningen bestaan uit bekende spelletjes waaronder memory en vier op een rij. In de aanpak is niet alleen aandacht voor het visuele aspect, maar ook voor de auditieve en tactiele kanten. De oefeningen hebben twee niveaus: voor beginnende lezers en voor gevorderde lezers (tot en met AVI 5/M5). Een korte leestekst in de vorm van een versje om het tempolezen te oefenen vormt de afsluiting van iedere set van oefeningen. De lay-out van dit boek is rommelig en vormt geen eenheid. Het is jammer dat niet voor een losbladig systeem is gekozen en dat door de contrastkwaliteit diverse oefeningen ongeschikt zijn om te kopiëren. Veel illustraties zijn namelijk te licht of letters zijn onscherp (bij het doolhof en adders en ladders). Soms zijn de oefenzinnen te Vlaams ('een dikke koord') voor Nederlandse begrippen. Bij de bronnenlijst staan websites om zelf spellen te maken. © NBD Biblion
Oefenbladen voor de begeleiding van kinderen met ernstige dyslexie.
Keywords: Dyslexie