Moeilijke letters lezen! : prentenboek - Vleeschouwer, Betty, ....- (Leuven ; Den Haag : Acco, 2013)
Fraai uitgevoerd boek met taal- en leesoefeningen voor jonge kinderen (4-7 jaar) met meerdere doelen. Steeds is het uitgangspunt een letter van het alfabet of een combinatie daarvan (klanken als aa, ei, au, sch etc. die voorkomen in teksten t/m AVI 5). Deze letter(combinatie) staat telkens centraal in een leuk versje over een dier. De versjes zijn afkomstig uit het boek 'Moeilijke letters lezen'* (2012) van dezelfde auteur/logopediste. Afhankelijk van het niveau van het kind wordt dat vers zelf (ritmisch) gelezen of voorgelezen. Ook wordt de hoofd- en kleine letter aangegeven met pijltjes voor de schrijfrichting. Kinderen kunnen deze letter met hun vinger overtrekken en oefenen op schrijven. Een gekleurde, al dan niet omkaderde, aquareltekening van het dier laat niet alleen bijzondere details zien maar rondt het onderwerp ook af. De bladzijde is weliswaar sober maar ook helder uitgevoerd. Doelgroep is de intern begeleider/leerkracht van basisscholen maar ook ouders kunnen hiermee aan de slag. De oefeningen in dit boek stimuleren op een leuke, aantrekkelijke manier de ontluikende geletterdheid bij een jonge doelgroep van ca. 4 t/m 7 jaar. © NBD Biblion
Keywords: Lezen -- Basisonderwijs