Steeds beter : verander je gewoonten, verander je leven - Rubin, Gretchen, ....- (Lev. : [s.l.], 2015)
Hoe kunnen we het beste ons leven veranderen? Door onze gewoonten te veranderen. We willen toch allemaal gelukkiger worden en gewoontes cultiveren waardoor we gezonder eten en drinken, meer bewegen, meer presteren, voldoende geld en rust hebben, een opgeruimd huis en goede relaties? Uitgaand van deze zeven gewoontes onderzoekt de auteur haar persoonlijke leven. Daarbij benoemt ze strategieën als jezelf monitoren, je taken plannen, jezelf trakteren, iets aangenaams met iets onaangenaams combineren. Het zijn stuk voor stuk open deuren – opgeklopt tot strategieën. Net als haar indeling in vier neigingen. Een volhouder blijft bij zijn voornemen. Een vrager doet alleen wat zinnig is, een plichtsgetrouwe wat externe beloning oplevert. En een rebel onttrekt zich aan alles. Uiteindelijk komt zij tot de conclusie dat het belangrijkste is: Ken uzelf. Opvallend is dat in haar bronnenonderzoek een coryfee op het gebied van gewoontes ontbreekt: Stephen Covey. Vreemd is dat niet. Hij zet zich juist af tegen dit soort pragmatische zelfhulpboeken, waarbij universele principes niet het uitgangspunt vormen. Voor dit soort zelfhulpboeken is beslist een markt. Haar vorige boek over geluk was een bestseller. Zij heeft rechten gestudeerd, geen psychologie of coaching. © NBD Biblion - drs. E.F.D. Zurcher
Zelfhulpgids voor een gelukkiger leven door het veranderen van gewoontes.