Pedagogisch-didactisch begeleiden : kennisbasis voor de startende leraar - Van Eijkeren, Marijke, ....- (ThiemeMeulenhoff : Amersfoort, 2015)
Herziene druk van een van de twee delen uit de serie 'Kennisbasis voor de startende leraar' dat in dit deel op zowel theoretische als praktische manier in vier afdelingen ingaat op vier van de in totaal zeven competenties voor leraren basisonderwijs (pedagogisch, interpersoonlijk, didactisch en organisatorisch). Steeds wordt op een weliswaar schoolse, maar prettig lezende manier een stuk theorie aangeboden rondom een bepaald thema waarbij veel aandacht is voor praktijkvoorbeelden die de stof verhelderen om inzicht te geven aan de doelgroep. Het aantal behandelde onderwerpen is groot en biedt een schat aan zinvolle leerstof voor de studenten. Al met al is het een vrij schools boek met veel tekst en weinig illustraties etc. Dat het hier gaat om een actuele herziening is onder andere te merken aan het hoofdstuk dat gaat over mediawijsheid. De serie richt zich op pabostudenten en de delen/hoofdstukken kunnen op basis van interesse in willekeurige volgorde worden gelezen. Op een speciale website staan verwerkingsopdrachten. © NBD Biblion - Mac Steenaart
Praktijkhandleiding voor (aankomende) leerkrachten in het basisonderwijs.
Keywords: Leren