Samen de online wereld verkennen : een reisgids voor in de klas en thuis - Baas, Niels, ....- (Pica : [Huizen], 2015)
Een handreiking aan ouders en leerkrachten bij de internetopvoeding. De schrijver vergelijkt dit boek met een reisgids. Het begeleiden van kinderen in de online wereld lijkt op samen op reis gaan. De online wereld lijkt veel op de offline wereld: kinderen spelen, praten met elkaar, sluiten vriendschappen en maken ruzie. Er zijn ook gevaren als cyberpesten en risicovol seksueel gedrag (sexting, grooming). In de inhoudsopgave komt de opzet van het boek duidelijk naar voren. Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt de mediaopvoeding behandeld. In deel twee worden de uitdagingen, zoals grooming en sexting, aangepakt. Het boek biedt een speelse aanblik door het gebruik van veel foto's, kleuren en een groot lettertype. De schrijver is oprichter van Cyberpesten de Baas en docent en onderzoeker aan de Universiteit Twente. © NBD Biblion - M. Dahmen
Gids voor ouders en leerkrachten om kinderen te begeleiden bij het gebruik van internet.
Keywords: Kinderen en internet