Wat écht werkt : 27 evidence based strategieën voor het onderwijs - Mitchell, David R., ....- (Pica : Huizen, 2015)
Dit praktisch-theoretisch werkboek en naslagwerk gaat uit van een leer- en onderwijsmodel, waarin twee vragen worden beantwoord: hoe kunnen leerlingen informatie verwerven, verwerken, onthouden, terugvinden en met elkaar in verband brengen om opdrachten uit te voeren? En hoe kunnen leerlingen die problemen ondervinden met leren, worden geholpen om efficiënter en effectiever problemen op te lossen? Vervolgens biedt de auteur, prominent onderwijshervormer uit Nieuw-Zeeland, zevenentwintig evidence based onderwijsstrategieën. Van coöperatief leren in groepen en ouderbetrokkenheid en steun aan ouders tot veilig klassenklimaat en gunstige leeromstandigheden. De strategieën worden volgens een vast format gepresenteerd: strategie, achterliggend idee, praktijk, bewijs, risico's, conclusie en tips voor verder lezen. Bestemd voor onderwijsgevenden, opleiders, studenten, intern begeleiders en schoolpsychologen. Met register. Een aanwinst voor de eigentijdse onderwijscollectie. © NBD Biblion - Drs. A. Schipper MA
Handboek en naslagwerk met op praktijkervaringen gebaseerde strategieën gericht op beter onderwijs en betere leerprestaties van leerlingen.
Keywords: Leraren -- Professionalisering