Herstel in de praktijk : psychisch kwetsbare personen beter ondersteunen - Van Huffel, Luc, ....-; Jamoulle, Pascale, ....-; Nicolas, Emmanuel, ....- (Leuven : LannooCampus, 2015)
De geestelijke gezondheidszorg is volop in verandering. Er is een verschuiving aan de gang van residentiële zorg naar gemeenschapszorg die ook de directe leefomgeving van psychisch kwetsbare mensen betrekt. Deze ontwikkeling vraagt een andere benadering van personen met psychische aandoeningen, hun naasten en gezondheidsprofessionelen. Herstel in de praktijk legt uit wat deze vernieuwing precies inhoudt, en bespreekt aan de hand van concrete voorbeelden hoe een vertrouwelijke benadering in de geestelijke gezondheidszorg een verrijkend en vooral sterker herstelproces oplevert. Weg van de stigmatisering en de uitsluiting van sociaal kwetsbare personen brengt dit boek een waaier aan informatie over psychische begeleiding. Met veel knowhow stelt het een zorgverlening voor die zich midden in een persoonlijke, collectieve en maatschappelijke context plaatst.
Keywords: Geestelijke gezondheidszorg -- Herstel