Waar doen ze het van ? : Hoe je rijk wordt. En blijft. - Verdegaal, Erica, ....- (Zaltbommel : Haystack, 2013)
Dit boek van de bekende financieel journaliste beoogt financieel kuddegedrag te vermijden en mensen als het ware munitie te verschaffen voor een eigen financiële koers, onafhankelijk van de financiële aspiraties van anderen en van 'valse profetieën' als reclames, verkooptrucs en dergelijke. Hiervoor is zelfvertrouwen nodig en inzicht in de persoonlijke, praktische betekenis van het woord 'rijkdom'. Voor een goede beeldvorming zijn talrijke praktijkvoorbeelden uitgewerkt, vaak aangevuld met visies van wetenschappers en literatuurverwijzingen. Talrijke tips, schema's, overzichten en specifieke persoonlijke testen en oefeningen vormen samen de hier gepresenteerde methode voor 'mentaal en praktisch' boekhouden teneinde een eigen financiële blauwdruk te creëren, de lezers geldbewust te maken en financieel doelgericht. Budgetteren en sparen op basis van verkregen inzicht zijn speerpunten in dit geheel. Onderhoudend, vrij breedvoerig en nogal diepgaand; daarbij principieel, goed onderbouwd en functioneel (zeker ook voor vrouwen!). © NBD Biblion - D.M. van Helden-Pol
Keywords: Geldbeheer