Index voor inclusie : werken aan leren en participeren op school - Booth, Tony, 1944-; Ainscow, Mel, ....- (UCLL : Leuven/Limburg, 2011)
Ipass UC Leuven Limburg bracht i.s.m. Hogeschool Utrecht en AP Hogeschool Antwerpen de vertaling tot stand van de derde editie van de Index voor inclusie: werken aan leren en participeren op school (Tony Booth & Mel Ainscow, 2015). Deze volledig herziene en uitgebreide editie voegt niet alleen indicatoren en vragen toe die richting geven aan het proces van inclusie op je school, zoals dat bij de invoering van het M-decreet kan vorm krijgen. Het biedt ook boeiende voorstellen voor een vakoverschrijdend curriculum dat duurzaam onderwijs en diversiteit met elkaar verbindt. Met meer dan 80 indicatoren en een duizendtal vragen biedt de Index een onuitputtelijke bron van ideeën voor schoolteams. Zo bouw je jaar na jaar aan een duurzaam schoolplan en aan vernieuwende klaspraktijk voor meer inclusie. Ook het proces van de Index vind je terug in dit boek.