10/10 sommen : reken en win! (Averbode : Averbode, 2015)
Met dit spel leren de spelers de ‘vrienden van 10' zeer snel herkennen. Ze leren ook sneller optellen. Om 10/10 voor sommen te behalen, ken je best een hele reeks kleine optelsommen uit je hoofd. Zoals de vrienden van 10 (9 + 1, 8 + 2, 7 + 3, 6 + 4, 5 + 5…). Wie de kaarten op de juiste ‘vriend van tien' kan leggen en als eerste al zijn kaarten kwijt is, heeft gewonnen. Vanaf 6 jaar – 2 tot 4 spelers
Doelgroep: Wiskunde, lager onderwijs, vanaf 6 jaar