Averbodes kinderbijbel : 101 favoriete Bijbelverhalen - Wright, Sally Ann, ....- (Averbode : Averbode, 2011)
Averbodes kinderbijbel van Sally Ann Wright bevat veel verhalen, namelijk 53 uit het Oude Testament en 48 verhalen uit het Nieuwe Testament. Voor de oudtestamentische verhalen is ‘favoriet' niet synoniem van spectaculair, want dit gedeelte bevat ook verhalen uit Het eerste boek der Koningen, Jeremia en Ezra. De selectie verhalen uit het Nieuwe Testament zijn wel enigszins spectaculair, zeker waar het evangelieverhalen betreft. De verhalen die opgenomen zijn uit Handelingen zijn dan weer een beetje apart. Het boek is ruim geïllustreerd door Carla Manea. De schutbladen laten een gestileerde eenzame figuur zien onder een reusachtige loden zon. De verhalen uit het Oude Testament starten met pastorale beelden in mooie kleuren en in aquarel op een geribbelde ondergrond. Dit geeft een heel bijzonder effect. Het creëert een diepte, een horizon, die veel perspectief geeft aan de illustraties. De weergegeven figuren zijn levensecht. En hoewel ze ook eerder gestileerd zijn, slaagt Manea erin hun emoties weer te geven. Sommige figuren zijn wel voorzien van erg angstaanjagende ogen. Jammer. Het meest vreemde aan de illustraties is echter dat er twee tekenstijlen door elkaar gebruikt worden. Vergelijk bv. de illustraties bij ‘Daniël in de leeuwenkuil' met de illustraties bij ‘Broden en vissen'. In het eerste geval neigt de stijl naar het cartooneske, in het tweede geval eerder naar dramatiek.
Filip Noël(vertaler) en Carla Manea(illustrator)
Doelgroep: Om voor te lezen of zelf te lezen, voor kinderen vanaf 6 jaar.
Keywords: Bijbel