De barones van Pompenburg - Herkenraat, Polly, ....- (Averbode : Averbode, 2016)
Voor haar verjaardag krijgt Marie een nieuwe fiets van opa. – Je wordt maar één keer tien, knolletje! zegt hij. Tijdens haar eerste ritje loopt het meteen fout. Marie wipt over een boomwortel en gaat met fiets en al tegen de vlakte. Het wordt zwart voor haar ogen. Even later wordt ze wakker op een onbekende plek. Het ruikt er naar herfstbladeren. En de muren lijken wel van boomschors ...
Thema's: humor, andere werelden
Leesniveau: AVI:M6 (oud: AVI 8)