Economie zkt geluk. : hoe worden we welvarender én gelukkiger? - Van Rompuy, Peter, ....- (Tielt : Lannoo, 2016)
Waarom verdere economische groei enkel mogelijk is als we ook groeien in geluk 'Al bijna tien jaar lang worden we niet welvarender en al zeker niet gelukkiger. Sommigen spreken daarom zelfs al van een 'verloren decennium'. Om het tij te keren, hebben we nood aan een meer menselijke economie. Levenskwaliteit is daarbij belangrijker dan ooit.' - Peter Van Rompuy 'Dit is een geëngageerd, vlot geschreven en gedurfd boek. Het stemt tot hoop dat jonge politici als Peter Van Rompuy de tijd nemen om na te denken over de toekomst van onze samenleving.' - Jonathan Holslag Met een nawoord van Geert Noels. We stoten vandaag steeds meer op de menselijke limieten van de economische groei, getuige daarvan het stijgend aantal burn-outs. De kosten voor ziekte overstijgen zelfs die voor werkloosheid. Verdere economische groei is dan ook enkel mogelijk als we groeien in geluk. Maar we moeten de ambitie blijven koesteren om ook economisch opnieuw vooruit te gaan: zonder groei blijkt het geluk niet echt duurzaam te zijn. Peter Van Rompuy pleit daarom voluit voor meer Bruto Nationale Levenskwaliteit (BNL). Dat is de beste garantie op geluk én welvaart, voor zoveel mogelijk mensen. In dit boek schuift hij enkele opvallende voorstellen naar voren om onze levenskwaliteit te verhogen. Want, zoals Geert Noels het in zijn nawoord samenvat, 'geluk is geen kwestie van geluk'.
Keywords: Economie -- Welvaart; Economische groei