Praatprikkels : 50 filosofische vragen voor kinderen - van der Ham, Fabien, ....-; Van Schendel, Cindy, ....- (Groningen : Filosofiejuf, 2012)
Praatprikkels bevat 50 kaartjes met een filosofische vraag zoals 'is een sleutel die op geen enkel slot past wel een sleutel?' en 'wie is de baas van onze taal?'. Deze prikkelende vragen zetten kinderen aan het denken en geven zo een aanzet voor eens een ander gesprek, op school in de kring of thuis aan de keukentafel. Elke vraag kan meerdere filosofische thema's oproepen zoals waarheid, tijd, vriendschap, identiteit, gelijkheid, vrijheid, enz. Filosoferen stimuleert de denkvaardigheden, de creativiteit, sociale vaardigheden en de taalontwikkeling. Op de bijbehorende website kunnen er doorvraagkaartjes gedownload worden.
Winnaar Berrie Heesenprijs2012
Doelgroep: Kinderen vanaf 6 jaar
Keywords: Filosofie -- Kinderen