Pluswerk voor de midden- en bovenbouw : 70 leesrekensommen voor de midden- en bovenbouw met antwoorden en tips voor de oplossing - Vau-Reichardt, Katja, ....- (Bodegraven : K2-Publisher, 2006)
Deze ringband bevat voor iedere schoolweek in de midden- en bovenbouw een opgave voor het onderdeel aritmetica, geometrie, logica en leesrekensommen. De leesrekensommen maken het de kinderen mogelijk om meer ingewikkelde rekenkundige problemen uit elkaar te halen en om meer enthousiast te worden voor het rekenen. Als leerkracht hebt u het voordeel in overleg met de kinderen naar de oplossing te zoeken en de gebruikte rekenstrategieën van de kinderen te herkennen. Met de tips bij iedere kunt u ook de leersuccessen van de zwakkere leerlingen mogelijk maken, terwijl u gericht tips geeft, zonder vooruit te lopen op de uitkomst. Voor goede leerlingen is er voor iedere opgave verdiepingsstof. Om efficiënt kopiëren is iedere opgave op het kopieerblad meerdere keren afgedrukt.
Rekenen / Wiskunde ; aritmetica, geometrie en logica
Keywords: Rekenen -- Basisonderwijs