Meten en wegen : kopieerbladen : werkbladen en instaptoetsen met antwoorden, suggesties en achtergrondinformatie etc. (Bodegraven : K2-Publisher, 2005)
Werkbladen, instap- en controletoetsen met antwoorden, suggesties en achtergrondinformatie Het eerst deel van deze map bevat informatie over het thema “meten” en het tweede deel over het thema “wegen”. In beide delen treft u voorbeelden aan voor de verwerking van het thema in de les. Dan volgen de werkbladen en controletoetsen met antwoorden om te kopiëren. De eindtoets van beide thema's, meten en wegen, helpen u om inzicht te krijgen in de kennis van iedere leerling. Onderwerpen Meten (lengtematen) zijn o.a.: Instaptoets, langer - korter - even lang, omgaan met de liniaal, schatten - meten - tekenen en halveren, meter - kilometer, millimeter- centimeter - meter, met lengten rekenen, verhoudingen, meten en oppervlakte berekenen en afstanden meten. Onderwerpen Wegen (gewichten) zijn o.a.: Instaptoets, wat geeft de weegschaal aan?, zwaarder - lichter - even zwaar, vergelijken/puzzelen, schatten en indelen, gram - kilogram - ton, gewichtheffer (eindtoets).
Rekenen / Wiskunde / Meten / Lengtematen